شرکت نور افرا انرژی
ایتا و واتس اپ: 09163361192 -شماره موبایل 09021145821-09166985821

پایه روشنایی

پایه های روشنایی (lighting poles)

به طور کل هر سازه ای که به جهت گسترش روشنایی بر روی آن چراغ نصب می گردد، بعنوان پایه روشنایی شناخته می شود. این سازه ها می توانند چوبی، بتنی،فلزی و حتی پلاستیک فشرده باشند، ولی بیشتر از فلز یا همان فولاد معمولی ساخته می شوند.

انواع پایه های روشنایی از نظر کاربرد:

در اینجا انواع پر کاربرد پایه های روشنایی ذکر می شود شاید در محل هایی یا موارد خاصی انواع دیگری وجود داشته باشد ولی رایج ترین آنها به شرح ذیل می باشد:

1-    پایه روشنایی خیابانی (street light pole)

2-    برج های روشنایی (high mast light pole)

3-    پایه های روشنایی پارکی(garden light pole)

 

انواع پایه های روشنایی از نظر ساخت:

 

در اینجا معمول ترین روش های ساخت عنوان می گردد و از شرح روش های خاص و کم کاربرد اجتناب می گردد رایج ترین و معمول ترین روش های ساخت پایه های روشنایی بصورت فهرست وار به شرح ذیل می باشد:

 

1-    پایه های لوله ای (tubular poles)

2-    پایه های چند وجهی (polygon poles)

3-    پایه های دکوراتیو (decorative poles)

 

نکته : در سالیان اخیر پایه هایی با نام پایه های تاشو ساخته شده است این پایه ها در جاهایی نصب می گردند که دسترسی جرثقیل کابین دار به نزدیکی آنها میسر نمی باشد، لذا این پایه ها از کمر تا (خم) می شوند، بطوریکه سر پایه یا همان جایی که چراغ بر روی آن نصب شده به زمین نزدیک شده و فرد تعمیراتی به راحتی می تواند بر روی آن فعالیت انجام دهد.

 

چرا در ساخت پایه های روشنایی بیشتر از فلز استفاده می شود

 

همانطور که اشاره شد پایه های روشنایی را می توان از چوب ، پلاستیک فشرده، بتن و فولاد ساخت. ولی به جهت محدودیت هایی در ساخت با چوب ، بتن و پلاستیک فشرده ، بهترین گزینه فلز یا همان فولاد می باشد.

به جهت مسائل زیست محیطی و محدودیت در ارتفاع و یکسان سازی پایه ها و اتصال دستک (boom) به پایه ، پایه های چوبی مدت هاست که هم در شبکه های برق توزیع کنار گذاشته شده اند و هم در پایه های روشنایی.

در سالیان اخیر از پلاستیک فشرده در ساخت پایه های کوتاه مانند پایه های پارکی و چمنی استفاده می شود ولی به جهت برخی ضعف ها در پایه های بلند استفاده نمی شود، مزیت این پایه ها سبکی ، دوام در مقابل پوسیدگی می باشد و معایب آنها امکان آتش سوزی، استحکام پایین نسبت به آهن و فرسایش در مقابل نور مستقیم آفتاب می باشد لذا در حال حاضر از این پایه ها بندرت استفاده می شود ولی شاید در سالیان آینده به منظور بازیافت مواد پلاستیکی در دنیا جایگزین پایه های فلزی کوتاه گردند.

 پایه های بتنی در شبکه های برق توزیع فشار ضعیف و متوسط محبوبیت بسیار زیادی دارند ولی به جهت سنگینی بسیار، شکل زمخت و غیر زیبا در پایه های روشنایی محبوبیتی ندارند لذا بهترین گزینه پایه های فلزی می باشد، چراکه هم استحکام لازم را دارند و هم با پوشش هایی از قبیل گالوانیزه و رنگ در مقابل پوسیدگی مقاوم شده اند و همینطوربه جهت چند تکه بودن قابلیت ساخت در ارتفاع های مختلف را دارند ومورد دیگر امکان زیبا سازی آنها با طراحی های هندسی متفاوت وجود دارد لذا بهترین گزینه پایه های فلزی می باشد.

 

ساخت پایه های فلزی

 

همان گونه که اشاره شد فلز بهترین گزینه جهت ساخت پایه های روشنایی می باشد در سالیان گذشته راحتترین روش ساخت پایه روشنایی، اتصال لوله های فلزی با قطرهای متفاوت به یکدیگر بود البته هنوز هم این پایه ها محبوبیت خاص خود را دارند.

ولی در سالیان اخیر از پایه های چند وجهی جهت ساخت پایه های خیابانی و برج های نوری استفاده می شود ( البته در پایه های پارکی نیز استفاده می شود ولی کمتر) ساخت پایه های چند وجهی در حقیقت با ورق های فولادی خم داده شده امکان پذیر است و این اشکال هندسی اکثرا در طول های حداکثر 6 متری می باشند که بصورت اورلپ (overlap) بر روی هم قرار داده می شوند و در نهایت یک سازه مخروطی چند وجهی ساخته می شود این سازه مزایای خاص خود را دارد که در قسمت های بعدی به آن اشاره می شود.

پایه های دکوراتیو اکثرا از قراردادن قطعات تزئینی ریخته گری آلومینیومی یا چدنی در اطراف پایه های لوله ای ساخته می شوند این پایه های فلزی دکوراتیو نمای زیبایی به شهر ها و بلوار ها می دهند و معمولا شهرداری های قوی از نظر مالی تمایل زیادی به سفارش این گونه پایه  ها دارند.

 

 

 

 

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :